Інгредієнти:
- яловичі ребра (або інша частина яловичини) – 400 г,
- цибуля – 2 шт.,
- часник – 1 головка,
- вода – 3 л,
- олія – 4 столові ложки,
- яловичий фарш – 300 г,
- рис – 100 г,
- волоські горіхи – 50 г,
- томатна паста – 3 столові ложки,
- хмелі-сунелі – 1 чайна ложка,
- половина перцю чилі,
- орегано (приправа) – 1 чайна ложка,
- зіра – 1/2 чайної ложки,
- лавровий лист – 2 шт.,
- соус ткемалі (за бажанням) – 2-3 столові ложки,
- кінза (можна кріп або петрушку),
- сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- У розігріту до 220 градусів духовку викласти на деко яловичі ребра, розрізані навпіл, одну цибулину та часник.
- Залишити запікатися на 20 хвилин, після чого деко дістати.
- Запечені ребра з цибулею та часником помістити в глибоку каструлю, залити водою та варити бульйон на середньому вогні 90 хвилин.
- Цибулину, що залишилася, нарізати кубиками і обсмажити на розігрітій з маслом сковороді до м’якості.
- Додати фарш до цибулі і смажити ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
- Промити рис, додати до цибулі з фаршем. Додати томатну пасту та 2 або 3 половники бульйону з-під ребер.
- Все це тушкувати протягом 5-7 хвилин на тихому вогні, потім додати спеції (орегано, хмелі-сунелі, зіру та соус ткемалі), посолити та перемішати.
- Яловичий бульйон процідити, прибравши звідти цибулю та часник, і знову перекип’ятити.
- Висипати в каструлю заправку зі сковороди та на мінімальному вогні тушкувати 15-20 хвилин.
- З ребер прибрати кісточки, нарізати м’ясо невеликими шматочками та додати до супу.
- Дрібно нарізати горіхи і додати в каструлю разом з лавровим листом і дрібно нарубаним часником.
- Через 10-15 хвилин суп зняти з вогню і дати йому настоятися 20-30 хвилин.
- При подачі харчо посипати зеленню.