П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаСпоживачЯк правильно вибирати цитрусові?

Як правильно вибирати цитрусові?

Этот материал также доступен на русском языке
Ніколи не купуйте переморожені, зім'яті, знижені в ціні цитруси - швидше за все, вони зіпсовані.

Осінь та зима – пора цитрусових фруктів. Вибрати стиглий та смачний плід допоможуть такі рекомендації.

АПЕЛЬСИНИ – що плоди важчі, то вони солодші. Дуже солодкі апельсини – ті, що мають додатковий маленький зачаток. Колір і товщина шкірки на смак фрукта не впливає. А аромат має бути вираженим – якщо він слабкий, швидше за все, апельсин просто не дозрів.

МАНДАРИНИ – звертаємо увагу на форму плоду: якщо мандарин плескатий – значить кислий, круглий – солодкий. У хороших мандаринів шкірка має бути товстою, з горбками і блиском. Найсмачніший мандарин має яскраво-помаранчевий колір, приємний аромат і легко чиститься.

ЛИМОНИ – зрілість цитрусу визначається на дотик. Недостиглий лимон занадто твердий, а якщо м’який – значить в’ялий. Лимони зі шкіркою зеленого кольору брати не слід. Більш корисними вважаються плоди з тонкою глянсовою шкіркою. Нерівна шкірка говорить про погану якість. Коричневі крапочки на шкірці – лимон зберігався у холоді і, швидше за все, гіркий.

ГРЕЙПФРУТИ – мають бути пружними і досить важкими. Найсмачнішими вважаються великі плоди з тонкою червоною або рожевою шкіркою.

Ніколи не купуйте переморожені, зім’яті, знижені в ціні цитруси – швидше за все, вони зіпсовані.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні