П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТрадиційна грузинська закуска - бурякове пхалі

Традиційна грузинська закуска – бурякове пхалі

Этот материал также доступен на русском языке
Пхалі – популярна грузинська закуска, яка готується з овочів та зелені. Заправляється пхалі соусом, виготовленим з волоських горіхів, винного оцту та прянощів, з додаванням часнику чи цибулі.

Інгредієнти:

буряк – 2 шт.,

часник – 2 зубчики,

волоський горіх – 1 склянка,

винний оцет – 1 столова ложка,

зелень, сіль, хмелі-сунелі, гострий перець – за смаком.

Приготування:

  1. Буряк очистити, обернути у фольгу і запекти при 180 градусах 1-1,5 години.
  2. Подрібнити в блендері зелень, горіхи та часник до однорідності.
  3. Особливо подрібнити буряк і змішати обидві маси.
  4. Додати сіль та спеції до смаку, влити оцет.
  5. Масу ретельно перемішати та сформувати кульки середнього розміру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні