Інгредієнти:
макарони – 250 г,
капуста білокачанна – 300 г,
капуста квашена – 150 г,
цибуля 1 шт.,
морква – 1 шт.,
олія – 2 столові ложки,
сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- В каструлі закип’ятити 1 літр води, трохи посолити. У киплячу воду всипати макарони, довести до кипіння. Вимкнути вогонь та накрити каструлю кришкою. Залишити на 8-9 хвилин, щоб макарони дійшли до готовності. Воду злити.
- Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці. Свіжу капусту нашаткувати тонкими смужками.
- У сковороді розігріти олію. На середньому вогні обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву та обсмажити ще 2-3 хвилини.
- Викласти в сковороду свіжу капусту та тушкувати 7-10 хвилин.
- Туди ж відправити квашену капусту та тушкувати ще 5 хвилин. Посолити та поперчити до смаку.
- Додати в сковорідку до овочів зварені макарони. Готувати макарони з капустою на повільному вогні 5 хвилин. Вимкнути вогонь. Потім прикрити сковороду кришкою та дати настоятися 10 хвилин.
Подавати «ледачі вареники» з капустою у гарячому вигляді.