Восковий або парафіновий наліт на яблуках захищає м’якоть від псування, висихання та продовжує термін придатності фруктів.
Однак це тонке невидиме покриття, потрапивши в організм людини, здатне завдати шкоди. Звичайне миття водою не знімає віск, тому для видалення рекомендується використовувати спеціальні способи.
1. Слабкий оцтовий розчин. Згодиться яблучний або звичайний оцет, який потрібно розвести з водою у рівних пропорціях. Після обробки таким розчином яблука слід вимити під проточною водою.
2. Лимонний сік з содою. На склянку холодної води потрібно взяти по чайній ложці свіжого лимонного соку та харчової соди. Отриманий розчин влити у флакон із розпилювачем. Засіб нанести на продукт, почекати кілька хвилин і промити під проточною водою. Решту засобу зберігати у холодильнику.