Тим, хто не має підвалу, досвідчені городники пропонують кілька перевірених способів, як зберегти озимий часник у домашніх умовах.
- На відкритому повітрі припалити запальничкою коріння та залишок стебла, запечатавши таким чином голівку часнику для тривалого зберігання. У приміщенні краще не припікати часник, оскільки своїм запахом він довго нагадуватиме про себе.
- Зберігати озимий часник можна в ємності, пересипавши головки сіллю. Але враховуючи вартість солі та її кількість, спосіб не всім підійде.
Добре висушеними і без ознак псування головками часнику наповнюють трилітрову банку. Замість кришки використовують складений у кілька разів шматок марлі. Банку з часником ставлять у темне та сухе місце.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим обробити плодові дерева пізно восени.