І щоб булгур вийшов розсипчастим, ми поділимося деякими секретами його приготування.
ПІДГОТУЙТЕ БУЛГУР. Зазвичай перед приготуванням булгур не промивають, але можна викласти його в сито і злегка промити під проточною водою, потім просушити. Також крупу можна обсмажити 2-4 хвилини на вершковому або рослинному маслі (на склянку булгура – 1 столова ложка олії), і тоді крупа набуде горіхового присмаку.
ВІДКРИТИ БУЛГУР. Рідини при варінні має бути вдвічі більше, ніж крупи. Залийте булгур гарячою водою, додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте. Доведіть до кипіння і зменште вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою каструлю і варіть булгур 15-20 хвилин, поки він не вбере всю воду.
Можна відварити булгур і в мультиварці. Помістіть крупу в чашу мультиварки, додайте|добавляйте| воду, сіль|соль| і перемішайте. Закрийте кришку і готуйте крупу в режимі Рис або Плов близько 30 хвилин. Смак каші допоможуть урізноманітнити розмарин, чебрець, майоран, паприка, каррі, кориця, бадьян та інші спеції на смак. Їх потрібно додавати разом із сіллю.