Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 11 вересня у світі відзначають День журавля

Цей день в історії: 11 вересня у світі відзначають День журавля

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя 11 вересня 2022 року. Григоріанський календар відраховує 254 день року. До завершення року лишається 111 днів.

Цього дня відзначають День танкіста, День працівників нафтової та газової промисловості, а також православне свято – Усікнення голови Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна.

Всесвітній день журавля

Перший місяць осені щедрий на свята екологічного характеру. У другу неділю вересня весь світ відзначає Всесвітній день журавля. Цього року це свято припадає на 11 вересня.

Мета Дня журавля – привернути увагу міжнародної спільноти до проблеми збереження цих птахів.

Журавель – птах відомий. У багатьох народів цей птах – символ вірності, щастя, довгого життя. Журавлі відіграють помітну роль в культурі та мистецтві. В українському фольклорі журавель — символ весни й пробудження природи. Спостерігаючи за поведінкою цих птахів, наші предки передбачали погоду.

Батьківщиною журавлів вважається Північна Америка, звідки вони мігрували спочатку в Азію, а звідти в Африку і Австралію. Всього у світі налічують 15 видів журавлів. Наразі вони поширені по всій земній кулі, виняток становлять лише Антарктида і Південна Америка. В Україні гніздиться тільки два види – журавель сірий та степовий, які занесені до Червоної книги України.

На жаль, в останні роки ми все рідше й рідше зустрічаємо цих великих та красивих птахів. Їх чисельність постійно знижувалась і тепер це рідкісні птахи в Україні, які охороняються законом.

11 вересня в історії

У 813 році літній король франків Карл Великий, який підкорив половину Європи, коронував свого сина Людовіка.

1941 року почалося будівництво Пентагону.

У 1962 році гурт The Beatles записав перший сингл під назвою P.S. I Love You.

2001-го було здійснено терористичну атаку на Світовий торговий центр і Пентагон. Загинули 2977 людей. Примітно, що атака збіглася з 60-річчям від початку будівництва Пентагону.

Що говорять зірки

Астрологи вказують: 11 вересня 2022 року – найпідступніший день місяця. У цей день в людині може прокинутися темна сторона, яка штовхатиме до тілесних спокус.

Але експерти рекомендують взяти волю в кулак і утриматися від усіх спокус. Сила, що залишилася, краще направити на невеликі, але важливі справи, пов’язані з будинком або роботою.

Цього дня потрібно обережно поводитися з грошима, витрачати їх акуратно.

Попередня стаття
Наступна стаття

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні