Інгредієнти:
баклажан – 4 середні шт.,
помідори – 5 шт.,
цибуля – 2 шт.,
часник – 3-5 зубчика,
петрушка, олія, сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Баклажани розрізати вздовж на четвертинки, потім упоперек на шматки товщиною 2–3 см.
- Дрібно нарізати помідори, цибулю, зелень та очищений часник.
- Змішати цибулю та баклажани в мисці, посолити, поперчити, полити маслом і перемішати.
- Викладіть овочі на застелений пергаментом лист і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
- Помідори з часником та зеленню перекласти в сотейник, посолити, довести до кипіння та варити на невеликому вогні 5 хвилин.
- Викласти підпечені овочі в сотейник із помідорами, додати сіль та перець, перемішати.
- Закрити кришкою та тушкувати 15-20 хвилин.
- Баклажани в томатному соусі подати з макаронами або картоплею.