П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗапіканка з баклажанів - улюблена страва багатьох господинь

Запіканка з баклажанів – улюблена страва багатьох господинь

Этот материал также доступен на русском языке
З баклажанів можна приготувати багато смачних страв. Але у книзі рецептів багатьох господинь справжнім фаворитом стала запіканка з баклажанів.

Інгредієнти:

баклажани – 1 великий або 2 середніх,

цибуля – 1 шт.,

часник – 3-4 зубчики,

помідори – 6 шт.,

сир сулугуні – 200 г,

Рослинна олія та спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Баклажани порізати тонкими скибочками та залишити на 20 хвилин.
  2. На помідорах зробити надрізи, залити окропом на 10 хвилин і почистити шкірку.
  3. Дрібно нарізати цибулю, помідори та часник.
  4. На олії обсмажити цибулю до прозорості, потім часник та помідори.
  5. Овочі тушкувати 20 хвилин на маленькому вогні, після чого додати спеції.
  6. Особливо на олії до золотистості обсмажити баклажани і забрати з них зайвий жир паперовим рушником.
  7. На дно форми для випічки, чергуючи, викласти: трохи готового соусу, баклажани, соус, тертий сир, баклажани, соус, сир.
  8. Блюдо випікати при температурі 180 градусів під фольгою 30 хвилин і 10 хвилин без фольги.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні