Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар на тиждень із 8 по 14 серпня

Місячний посівний календар на тиждень із 8 по 14 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Серпень – це місяць підбиття підсумків, саме зараз городники та садівники можуть насолодитися результатами своєї роботи чи засмутитися. Що можна робити на дачі з 8 по 14 серпня – підкаже Місяць.

8 серпня. Цей день сприятливий для робіт у саду та городі. Можна зайнятися посадкою, пересадкою, укоріненням, живцюванням, проріджуванням, а також обробкою ґрунту та розпушуванням. Також у цей день рекомендується обрізка, пасинкування, прищипка та мінеральне підживлення рослин. Полив сьогодні має бути рясним. А ось обрізання плодових дерев у цей день краще відкласти.

9 серпня. Активні дії цього дня заборонено. Але можна зайнятися зимовими заготовками – консервацією.

10 серпня. Цей день сприятливий для садово-городніх робіт. Можна зайнятися посівом, посадкою, пересадкою, живцюванням, укоріненням живців та вусів, а також обробкою землі. Рекомендується також розпочати збирання врожаю бобових, огірків, томатів, перців, кабачків, баклажанів, кукурудзи, соняшника. Також можна збирати квіти та лікарські рослини. Зібране в цей день насіння дасть у майбутньому багатий урожай. Не варто цього дня займатися обрізанням дерев та прищипкою, а також прибиранням бадилля та листя.

11 серпня. Цей день чудово підходить для активних дій у саду та городі. Рекомендується зайнятися поливом, підживленням, а також роботою із землею, пересадкою і посадкою зелених, листових, плодових та баштанних культур. Також можна зайнятися збиранням урожаю.

12 серпня. Повний місяць. У цей день не рекомендується займатися обрізанням, пікіровкою, прищипкою, щепленням та пасинкуванням рослин. Також не рекомендується посів насіння.

13 серпня. Сьогодні садівники та городники можуть відпочити від активних робіт на ділянці. Можна зайнятися поливом. Також рекомендуємо зробити обприскування рослин від шкідників. Можна прополоти бур’яни. У цей день не рекомендується займатися посадкою, пасинкуванням, обрізанням та прищипкою рослин. Утримайтеся від збору лікарських рослин, оскільки цього дня вони не мають цілющі властивості.

14 серпня. Цей день підходить для активних дій у саду та городі. Рекомендується садити, сіяти, збирати врожай для тривалого зберігання. Можна також зайнятися прополкою бур’янів. Також рекомендується зайнятися збиранням винограду та виноробством. У цей день не рекомендується займатися посадкою, пасинкуванням, обрізанням та прищипкою рослин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що таке горошіння винограду і чому воно відбувається.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні