Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 27 червня – Всесвітній день рибальства

Цей день в історії: 27 червня – Всесвітній день рибальства

Этот материал также доступен на русском языке
27 червня - 178-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 187 днів.

Всесвітній день рибальства: історія свята

27 червня у всьому світі відзначають день рибальства. Історія свята сягає корінням у 1985 рік, тоді, коли за рішенням Міжнародної конференції з регулювання та розвитку рибальства, що відбулася в 1984 році в Римі, офіційно з’явився Міжнародний день рибальства.

Всесвітній день рибальства допомагає виявити критичне значення для життя людей, води та життя, які вона підтримує як у воді, так і за її межами.

В Асоціації рибалок України гасло “Впіймав — відпусти! Адже в річці риба Друг! Риба їжа — у магазині!” Звичайно, особисте рибальство залишається не тільки однією з найулюбленіших розваг, але й способом видобути рибу для їжі.

День мікро-, малих та середніх підприємств

Святкування Дня мікро-, малих та середніх підприємств відбувається у третій декаді червня. Свято встановлено ГА ООН із 2017 року.

Згідно з критеріями Європейської комісії з мікро-, малих та середніх підприємств, мікропідприємства мають, як правило, менше 10 працівників та річний оборот нижче 2 млн євро; невелике підприємство – менше 50 співробітників та річний оборот або баланс нижче 10 млн. євро; середнє підприємство — менше 250 співробітників та річний оборот нижче 50 млн. євро або баланс нижчий за 43 млн. євро.

За даними Міжнародної ради вищеназвані підприємства становлять понад 90% всіх підприємств та в середньому становлять 60-70% від загальної кількості зайнятості, їхня частка у формуванні ВВП сягає 50%.

Мета дня — спонукати держави сприяти підвищенню поінформованості широкого загалу про ці форми бізнесу та його підтримку, підкреслити важливу роль мікро-, малих та середніх підприємств у досягненні цілей у сфері сталого розвитку, зокрема у заохоченні інноваційної діяльності, творчості та забезпечення гідної роботи для всіх.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про події 22 червня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні