Інгредієнти:
1 кг полуниці,
1,2 кг цукру.
Приготування:
- Полуниці переберіть, відокремте хвостики.
- Складіть полуницю в глибокий посуд з урахуванням того, щоб туди помістився і цукор.
- Подрібніть полуницю блендером (або розімніть товкачем, але це вплине на зберігання: товкачем не розіб’єш усі ягоди до однорідності, може швидко забродити). Маса має вийти однорідною, без грудочок.
- По частинах додавайте цукор і розмішуйте його блендером.
- Коли весь цукор розчиниться – варення готове.
Краще дати варенню постояти в каструлі до повного розчинення цукру, а потім розкласти в сухі стерильні баночки і відразу відправити в холодильник. Подавати таке варення можна до будь-якої випічки або просто вприкуску до чаю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про чудо-маску з полуниці.