Але гормони та антибіотики, які залишаються в м’ясі, дуже небезпечні для нашого здоров’я, пише Today.ua.
За даними експертів, найбільше хімічних препаратів використовується при відгодівлі курей та свиней. У баранині та яловичині «хімії» набагато менше.
Як “очистити” м’ясо від гормонів росту та антибіотиків?
- Пам’ятайте, що сліди антибіотиків концентруються в нирках та печінці, виключіть ці продукти з меню. Особливо небезпечна куряча печінка.
- Залийте м’ясо холодною водою, доведіть до кипіння і проваріть півгодини. Злийте бульйон у раковину, м’ясо ретельно промийте і лише після цього використовуйте його для приготування страв.
- Курячу тушку необхідно очистити від усіх нутрощів, особливо вздовж хребта, та від шкіри. Саме там накопичується левова частка хімії.
- Перед приготуванням м’ясо слід залити на кілька годин водою з додаванням солі або лимонного соку.