Насамперед треба врахувати, що у спільній камері побутового холодильника температура має бути не вищою за 4 градуси тепла.
1. Підготуйтеся до надзвичайної ситуації заздалегідь. Заморозьте контейнери з водою, щоб зберегти температуру продуктів у холодильнику на рівні 4°С. По можливості купіть сухий або блоковий лід.
2. У разі відключення світла тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. У цьому разі продукти залишаються безпечними: до 4 годин у холодильнику, до 48 годин у повній морозилці та до 24 годин у напівпорожній морозилці.
3. Якщо електроенергію вимкнено понад 4 години, покладіть лід у холодильник.
4. Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпеку. Якщо ви сумніваєтеся, викидайте її. Через 4 години без електроенергії або джерела холоду необхідно викинути всі продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки). Викидайте будь-яку їжу з незвичайним запахом, кольором або текстурою.
5. Перевіряйте температуру продуктів, які зберігаються в морозильнику або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вища за 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику або морозилці.
6. Ви можете безпечно приготувати заморожені продукти, які ще містять кристали льоду, вони точно не зіпсувалися.