Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЯк отримати допомогу внутрішнім переселенцям?

Як отримати допомогу внутрішнім переселенцям?

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет міністрів уже затвердив порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб, надавши на це Міністерству соціальної політики 10 млрд грн. Діти та особи з інвалідністю отримають 3000 гривень на місяць, а дорослі та пенсіонери – 2000 гривень.

Щоб отримати 2000 чи 3000 грн, потрібно:

  • стати на облік внутрішньо переміщених осіб (ВПО);
  • особисто подати заяву до органу соціального захисту населення, ЦПАУ міської чи районної у місті адміністрації, сільської чи селищної ради або уповноваженої особи у громаді у місці тимчасового перебування тощо. Для цього необхідний паспорт та ідентифікаційний код;
  • отримати довідку про те, що ви поставлені на облік ВПО, та подати заявку на отримання допомоги;
  • отримати виплату на попередньо вказаний у заяві банківський рахунок (переважно влада пропонує оформити спеціальний рахунок в Ощадбанку).

Тобто документи треба подавати не за місцем реєстрації, а за місцем реального перебування.

Марина Лазебна також додала, що для отримання допомоги за повний березень місяць необхідно зареєструватися та подати заявку до 14 квітня 2022 року.

Чи можна оформити допомогу через Дію?

Як зазначила Марина Лазебна, цього тижня внутрішні переселенці зможуть оформити онлайнову допомогу через портал «Дія». Як тільки ця функція з’явиться, ми розповімо про докладну інструкцію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні