Про це повідомляє economics.segodnya.ua.
Люди, які проживають у багатоповерховому будинку, рекомендують мати “тривожну валізку”, щоб у разі екстреної ситуації взяти з собою, а тим, хто проживає у приватному будинку та має підвальне приміщення, облаштувати своєрідний бункер саме там.
Стандартний запас харчових продуктів, наприклад, на сім днів повинен розраховуватись відповідно до кількості людей у сім’ї та складатися з різних категорій товарів.
У підвальному приміщенні слід облаштувати зону для зберігання продуктів, що мають тривалий термін зберігання.
Цей список містить:
- питна вода для побутових потреб та мінеральна вода у необмеженій кількості;
- консервація домашня (за наявності) та з магазину (наприклад, сардини, шпроти, огірки, ікра з кабачків);
- їжа швидкого приготування (гречка 1 кг, вермішель 1 кг, макарони 1 кг);
- хлібці, сухарі, крекер – все те, що може замінити хліб, адже для запасів на тиждень він годиться;
- солодке.
Для підтримки енергетичного тонусу організму потрібно вживати продукти, багаті на вуглеводи: згущене молоко, сухофрукти, халву, печиво, шоколад або просто цукор.
Слід звернути свою увагу також на сир у парафіновій кірці, чай, каву, сухе молоко, сухофрукти, горіхи та плюс трохи солі.