Неділя, 6 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 18 лютого – День батарейки

Цей день в історії: 18 лютого – День батарейки

Этот материал также доступен на русском языке
18 лютого – 49-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 316 днів. Цього дня у світі відзначаються Свято всіх легковажних, День Плутона, Всесвітній день управління інформацією.

Сьогодні святкують День батарейки (Battery Day). Дата присвячена дню народження італійського вченого-фізика, одного з основоположників вчення про електрику, хіміка та фізіолога Алессандро Вольта. Він народився 18 лютого 1745 року. Ім’я його увійшло у світ науки і стало найменуванням одиниці виміру електричної напруги – вольт. Частиною його експериментів стала робота над першим у світі гальванічним елементом, названим вольтовим стовпом. По суті, це відкриття та винахід стало прообразом сучасних батарей.

Що сталося в Україні та світі 18 лютого?

1885 – вперше опубліковані “Пригоди Гекльберрі Фінна” Марка Твена.

1913 – Ласкураїн встановив рекорд, перебуваючи на посаді президента Мексики одну годину. Він склав присягу, призначив наступника і пішов у відставку.

1930 – американський вчений Томбо виявив 9 планету Сонячної системи – Плутон. Повідомлення про це було зроблено 13 березня.

1979 – вперше за багато століть у Сахарі випав сніг.

2014 – в Україні розпочалося протистояння на Майдані Незалежності у Києві, внаслідок якого протягом 3-х днів загинуло понад 80 людей.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про свята 15 лютого.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні