Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 27 грудня - День сніжинки з паперу

Цей день в історії: 27 грудня – День сніжинки з паперу

Этот материал также доступен на русском языке
27 грудня - 361-й день року за григоріанським календарем, до кінця року залишається 4 дні.

Яке свято 27 грудня 2021 року

Цього дня в світі відзначаються День спокушання, День комір-навиворіт, День вирізання сніжинки з паперу, День «Сходи в зоопарк» і Свято святого сімейства.

У США – День фруктового пирога, в КНДР – День соціалістичної конституції, в Киргизії – День паспортно-візової служби.

День вирізання сніжинок з паперу

День сніжинки з паперу відзначається в усьому світі щорічно 27 грудня. Вирізання візерунків з паперу – це дуже давнє мистецтво, яке зустрічається у різних народів. Воно виникло, мабуть, в Китаї, де в 105 році Цай Лун винайшов папір.

Оскільки новий матеріал був надзвичайно дорогим, оригінальне різьблення з нього було розвагою тільки імператорського двору. Китайські модниці і придворні красуні прикрашали свої обличчя і зачіски паперовими картинками.

Пізніше, в XIII-XVII століттях, коли вартість паперу значно знизилася, і він став більш доступним, мистецтво вирізання розповсюдилось серед простого народу, перетворившись в один з видів традиційного народного декоративно-прикладного мистецтва Китаю, який отримав назву «цзяньчжи».

Сьогодні сніжинки з паперу вирізають у всіх країнах світу, це цікаве мистецтво прижилося і в Україні.

Пам’ятні дати та події 27 грудня

27 грудня 1938 року президент Рузвельт оголосив про старт програми навчання цивільних пілотів і формування цивільного аеропатруля – допоміжної цивільної організації ВПС США.

27 грудня – день народження МВФ. Саме рішення про створення Міжнародного валютного фонду (МВФ) було прийнято 22 липня 1944 року на Бреттонвудській конференції ООН з валютно-фінансових питань. Для цього була розроблена основа угоди (Хартія МВФ), остаточний варіант якої був підписаний першими 29 державами 27 грудня 1945 року.

Ця дата сьогодні і вважається офіційним днем створення МВФ.

Основні завдання фонду – сприяти міжнародному співробітництву в грошово-кредитній сфері; сприяти стабільності валютних курсів і регулювати норми та правила у валютній сфері; сприяти створенню багатосторонньої системи розрахунків й усуненню валютних обмежень; допомагати своїм членам усувати диспропорції платіжного балансу за рахунок тимчасового надання фінансових коштів.

У 1978 році в Іспанії вступила в силу нова Конституція, що ознаменувало кінець диктатури Франко.

У 2004 році був зафіксований вибух наднової зірки на відстані близько 50 000 світлових років.

Раніше ми розповідали про цікаві події, які відбулися 24 грудня.

Нове на сайті