П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати домашній майонез за 5 хвилин

Як приготувати домашній майонез за 5 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Домашній майонез – найкращий соус для салатів, м'яса, риби. Рецепт приготування майонезу за допомогою міксера нескладний і забирає зовсім трохи часу.

Нам потрібні: 2 яйця, 200 мл рафінованої олії, 1 чайна ложка гірчиці, 0,5 чайної ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 1 столова ложка соку лимона та мелений чорний перець за смаком.

Відокремити жовтки від яєць. Ретельно їх збити міксером. Додати сіль, трохи чорного перцю, цукор, гірчицю. Ретельно збити. Олію вливати тонким струмком маленькими порціями: влити – збити, схопилося – ще влити трохи олії, і так, аж поки використаєте всю олію. Після цього додати сік лимона.

Трохи збити – майонез помітно посвітлішає. Додати яєчний білок (тільки один) і ще раз збити – соус ще більше посвітлішає і стане не таким густим. Майонез готовий!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні