Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНезвичайне застосування аспірину: секрети використання рослин

Незвичайне застосування аспірину: секрети використання рослин

Этот материал также доступен на русском языке
Ми часто розповідаємо про те, що аптечні препарати, які допомагають нам боротися із хворобами, просто незамінні в саду та на городі.

Виявляється, багато хто з них – справжня панацея не тільки для людського організму, але й для рослин. Один із таких препаратів – аспірин.

Захистить від грибкових хвороб

Огородні культури, які страждають від високої вологості під час дощів, можуть вразитись грибковими хворобами. Щоб цього не сталося, їх поливають під корінь та обприскують розчином ацетилсаліцилової кислоти. У 10 л води розчиняють 3 таблетки, після чого одразу використовують засіб.

Як продовжити свіжість букету?

Зрізані на клумбі квіти або подарований букет швидко втратить свіжість і зів’яне, якщо не додати у воду подрібнену таблетку ацетилсаліцилової кислоти. При цьому міняти воду і додавати препарат бажано раз на 1-2 дні, щоб квіти якомога довше зберігали свіжість.

Найкращий захист від комарів та мошок

Робота в саду та городі, вечірній відпочинок на ділянці часто супроводжується неприємним явищем – укусами мошок, комарів, а іноді й ос, бджіл. Швидко зняти свербіж, набряклість допоможе кашка, приготовлена з води та лікарського засобу. Потрібно лише подрібнити його, додати|добавляти| 1 ст. ложку води, ретельно перемішати, нанести на уражені місця на півгодини. Одночасно слід випити препарат від алергії.

Для смачної консервації

Консервування врожаю – щоденна літня процедура для багатьох господинь, адже на зиму потрібно заготовити помідори, перці, огірки, різноманітні соуси та варення. При цьому найчастіше консервація псується за кілька днів. Щоб заготівлі не зіпсувалися, варто додавати в кожну 2-3-літрову банку аспірин.

Знезаразити ґрунт для розсади

Перед процедурою висадки розсади, посіву насіння доводиться проводити знезараження ґрунту, в якому просто кишать шкідливі мікроорганізми. Робити це також можна за допомогою аспірину. У 8 л води розчиняють 3 пігулки, ретельно проливають кожен сантиметр городу.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні