- Зрілі помідори розрізати кілька разів упоперек, щоб отримати доступ до кожної насінної камери.
- Вичавити насіння разом із соком у кухоль або банку і залишити на 2-4 дні для зброджування, під час якого періодично помішувати вміст.
- Коли сік знебарвиться, а на поверхні утвориться плівка та бульбашки, акуратно злити масу, що підніметься, залишаючи насіння, що опуститься на дно. Його за допомогою ситечка промити під проточною водою і помістити в сольовий розчин (0,5 чайної ложки кухонної солі на склянку води). Через 5-10 хвилин видалити екземпляри, що спливли, а якісне повноцінне насіння, що осіло на дно, знову промити, розкласти тонким шаром на тарілці і сушити кілька днів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти урожай, який дозріває на грядках.