Одна з головних корисних властивостей черешні – це те, що вона поліпшує роботу кровоносної системи, бо багата на кумарин, який запобігає утворенню тромбів і бляшок холестеринів і допомагає при анемії. А калій, якого теж багато в черешні, нормалізує артеріальний тиск.
Добре впливає черешня і на травлення, а також вона знімає больові відчуття у шлунку і справляє знеболюючий ефект при артриті. При порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту потрібно їсти черешню у свіжому вигляді і пити черешневий сік.
Але має черешня і протипоказання. Її не можна вживати людям, у яких є виразка, гастрит з підвищеною кислотністю, метеоризм та інші порушення шлунково-кишкового тракту. Не варто захоплюватися ягодою і людям з цукровим діабетом, щоб не погіршити самопочуття.
Джерело: Comments.ua