Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧотири продукти, які погіршують роботу мозку

Чотири продукти, які погіршують роботу мозку

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що неправильне харчування завдає шкоди всьому організму, зокрема і мозкові, погіршуючи когнітивні здібності людини і підвищуючи ризик серйозних захворювань. Експерти назвали чотири продукти, які потрібно виключити з раціону.

Омлет з яєчних жовтків. Ця страва вважається шкідливою для мозку, але геть виключати споживання жовтків не варто. Адже вони містять холін – органічну речовину, потрібну для роботи нервової системи та хорошої пам’яті.

Тунець. Цей сорт жирної риби містить ненасичені омега-3 кислоти та інші вітаміни, але він накопичує в собі ртуть, а її надлишок дуже шкодить організму, зокрема погіршує пам’ять та інші когнітивні функції людини. Навіть омега-3 кислоти не можуть нейтралізувати цей ефект. Краще віддати перевагу сардині або лососеві.

Сухарики та чіпси. Ці продукти провокують проблеми з пам’яттю і увагою. Вся справа в жирах, які входять до їх складу і заважають мозку нормально функціонувати.

Попкорн з мікрохвильовки. Напівфабрикат для попкорну, як правило, перенасичений трансжирами, які серйозно пошкоджують стінки судин. Це негативно позначається на роботі серцево-судинної системи та мозку.

Раніше ми розповідали, кому не можна їсти кукурудзу.

Джерело: Сomments.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні