Вчені розповіли, що в ній міститься багато корисних речовин. Фіолетова капуста багата на вітаміни С, А, К, В6. Вона включає в себе калій, кальцій, залізо, магній, цинк, фосфор та інші мікроелементи. Також у ній є чимало рослинних сполук, таких як каротиноїди і флавоноїди. Вони захищають клітини від ушкоджень, викликаних окислювальним стресом. Зате антоціани – пігменти, що надають фіолетовій капусті її яскравого кольору, зміцнюють імунітет. А ще дослідження показують, що рівень антиоксидантів у фіолетовій капусті в 4,5 раза вищий, ніж у зелених видах, що допомагає уповільнити старіння на клітинному рівні. Вчені впевнені, що червонокачанна капуста допомагає в боротьбі з запаленням, яке вважають причиною багатьох хвороб. А ще вона сприяє роботі кишечника. Яка ж капуста корисніша – білокачанна чи фіолетова? Достовірно відомо, що червонокачанна містить більше вітаміну С, ніж її родичка. Також у ній уп’ятеро більше каротину і втричі більше калію.
Раніше ми розповідали про найкориснішу ягоду.
Джерело: Тranskarpatia.net