– Вони багаті на клітковину, вітамін С і флавоноїди, які є потужним антиоксидантом, – пояснила медик. Наприклад, одна чашка малини або ожини містить вісім грамів харчових волокон і складає 32% добової норми, згідно з даними Американської асоціації серця. Клітковина поліпшує здоров’я кишечника і допомагає у травленні. Більше того, антиоксиданти в ягодах мають омолоджуючі властивості, які, як заявляють учені, можуть допомогти прожити довге життя. Справа в тому, що антиоксиданти захищають клітини від вільних радикалів, які викликають окислювальний стрес і можуть призвести до розвитку хронічних захворювань, таких як рак або хвороби серця. Але все ж найкориснішою ягодою Емі Гудсон вважає чорницю, яка має високу антиоксидантну здатність.
Раніше ми розповідали про найнездоровіший овоч.
Джерело: Agronews