No menu items!
Пятница, 22 ноября, 2024
ГлавнаяДомашняя энциклопедияРецепт святкової паски від першої леді України

Рецепт святкової паски від першої леді України

Рецептом святкової паски, яку випікає Марина Порошенко, поділився на своїй сторінці у Facebook президент України Петро Порошенко. Пропонуємо читачам порталу ознайомитися з рецептом. Обов’язково перед початком приготування тіста потрібно прочитати молитву, щоб паска вийшла вдала та смачна. Для опари: розводимо в 1 л молока 100 гр. дріжджів, додаємо 50 гр. олії та борошна до консистенції […]

Рецептом святкової паски, яку випікає Марина Порошенко, поділився на своїй сторінці у Facebook президент України Петро Порошенко.

Пропонуємо читачам порталу ознайомитися з рецептом.

Обов’язково перед початком приготування тіста потрібно прочитати молитву, щоб паска вийшла вдала та смачна.

Для опари: розводимо в 1 л молока 100 гр. дріжджів, додаємо 50 гр. олії та борошна до консистенції густої сметани (2- 2,5 ст.). Поставити опару необхідно у тепле місце на півгодини, можна загорнути навіть ковдрою, щоб бодай малий протяг не завадив їй піднятися.

Поки опара підходить, ретельно вимиваємо 200-300 гр. родзинок та викладаємо їх на рушник, щоб зайва волога пішла. На малому вогні розтоплюємо 250 гр. маргарину, який додасть пишності та 250 гр. вершкового масла, яке зробить нашу паску смачною та духмяною. Також вже можна поставити на малий розігрів духовку.

Коли опара підійшла ми додаємо масло із маргарином, 8 яєць та 4 жовтка (4 білка будемо використовувати для глазурі), 1 пакетик ванільного цукру. Також додаємо 1-1,5 склянки фруктози, 3 ст.л. олії, родзинки. Починаємо замішувати просіяним борошном, якого піде 1,5 – 2 кг. Взагалі то слід спостерігати при вимішуванні тіста, скільки потрібно борошна. У підсумку наше тісто має стати м’яким, тягнучим, пористим і не прилипати до рук.

Після вимішування ставимо посуд із тістом у більш велику ємкість із гарячою водою, щоб воно піднялося, накриваємо рушником і чекаємо 15-20 хв. Поки воно підходить можемо підготувати глазур: збиваємо білок із цукром до густої білої піни, якою потім будемо прикрашати паски.

Готове тісто розкладаємо у форми на 2/3 форми. Слідкуємо щоб кожна порція тіста була без родзинок на горі, адже вони підгорять у духовці під час випікання і змінять присмак паски. Після розкладання тіста дамо йому 10-15 хв. піднятися у формах і ставимо у духовку, яку нагріли до 180 градусів, на 45-50 хвилин.

Готові паски дістаємо і даємо їм охолодитись, прикрашати глазур’ю їх слід охолодженими, щоб потім «біла шапка» не потріскалася. Чим та як прикрашати паски далі кожна господиня сама вибере на свій смак.

Фото зі сторінки Петра Порошенко у Facebook

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине