No menu items!
Пятница, 29 марта, 2024
ГлавнаяДачаЛимонник китайський - вітамінний рекордсмен

Лимонник китайський — вітамінний рекордсмен

Лимонник китайський — цінна лікарська і харчова рослина. Лікарські і біологічно активні речовини містяться в його плодах, листі, стеблах і корінні. В плодах велика кількість вітаміну С, також є вітамін Е, винна, яблучна, лимонна і бурштинова кислоти, тонізуючі речовини, мінеральні речовини, кальцій, магній, залізо, мідь, фосфор, марганець, нікель, титан, молібден, срібло. У корі пагонів знаходиться […]

Лимонник китайський — цінна лікарська і харчова рослина. Лікарські і біологічно активні речовини містяться в його плодах, листі, стеблах і корінні. В плодах велика кількість вітаміну С, також є вітамін Е, винна, яблучна, лимонна і бурштинова кислоти, тонізуючі речовини, мінеральні речовини, кальцій, магній, залізо, мідь, фосфор, марганець, нікель, титан, молібден, срібло.

У корі пагонів знаходиться найбільша кількість ефірного масла, яке високо цінується за тонкий лимонний аромат. У степовій зоні України лимонник висаджують в напівзатінених місцях, захищених від сонця в полудень.

Найбільш придатні для нього — добре дреновані, легкі живильні ґрунти з кислою реакцією. Для успішного зростання ліани з першого року життя обов’язкова установка опор, мульчування лунки і підтримання вологості ґрунту.

Тетяна Ляшенко, м. Первомайськ Миколаївської області.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине