No menu items!
Среда, 24 апреля, 2024
ГлавнаяПотребительВибір інтер'єру квартири в стилі прованс

Вибір інтер’єру квартири в стилі прованс

Стиль Прованс – бере свій початок в Південних регіонах Франції. Стиль Прованс трохи схожий на стиль Кантрі, але, на відміну від Кантрі, акцент в стилі Прованс робиться на комфорт. Цьому стилю властива провінційна домашня атмосфера. У квартирі, оформленої в стилі Прованс, велика увага повинна бути приділена світла і висвітлення. Бра, люстри, вікна — в приміщення, […]

Стиль Прованс – бере свій початок в Південних регіонах Франції. Стиль Прованс трохи схожий на стиль Кантрі, але, на відміну від Кантрі, акцент в стилі Прованс робиться на комфорт. Цьому стилю властива провінційна домашня атмосфера. У квартирі, оформленої в стилі Прованс, велика увага повинна бути приділена світла і висвітлення. Бра, люстри, вікна — в приміщення, що оформляється в сільському стилі має бути світлим.    

Інтер’єр квартири в стилі Прованс не сприймає елементів сучасного. Весь дизайн повинен бути акцентований на створення комфортної невимушеної атмосфери в квартирі. Цей стиль стає все більш популярним не тільки в заміських будинках, але і невеликих квартирах. Є основні кольори для створення інтер’єру квартири в стилі Прованс. Основними кольорами, використовуваними для створення дизайну інтер’єру квартири в сільському стилі, є спокійні «вигорілі на сонці» пастельні відтінки:    

  • Білого  
  • кремового
  • Жовтого
  • Зеленого
  • Блакитного

Стіни квартири в сільському стилі

Для створення дизайну інтер’єру в сільському стилі рекомендується вибирати світлі тони стін. Можливо, це буде нехитрий малюнок, великі мазки, покриття штукатуркою. Загальне враження повинно залишати відчуття незалежності. Для облицювання стін кухні може підійти цегла, або камінь. Також можна використовувати дерево. Підлоги, якщо у вас вже лежить паркет, міняти в даному випадку зовсім необов’язково — достатньо лише покрити його повторно лаком. Можна використовувати таку дизайнерську ідею, як килим — килим створить відчуття комфорту.   Дизайн стель, дверей і вікон в квартирі в стилі Прованс, а також паркет та паркетна дошка. Якщо ви оформляєте інтер’єр квартири в стилі Прованс, то стелі в такому приміщенні рекомендується робити досить світлими. Можливе використання дерев’яних балок.

Дизайнерське рішення

Що стосується дверей і вікон, то тут для вибору кращий білий колір. Можна також нанести розпис або штучно зістарити.   Меблі для інтер’єру в сільському стилі. При виборі меблів варто звернути увагу на матеріал, з якого вона виготовлена. Так, в дизайні інтер’єру переважно використання плетінки, дерев’яної або кованих меблів. Не рекомендується меблі, виготовлені з пластику, скла — так як вона буде привносити елементи сучасності в інтер’єр квартири.    

Комод – одне з дизайнерських рішень. Якщо розміри приміщення дозволяють, включите комод в список меблів для оформлення квартири в сільському стилі. 

Особлива увага при розробці інтер’єру в стилі Прованс варто приділити текстилю. Текстиль займає одне з центральних місць в створенні інтер’єру. Рекомендується вибирати натуральні тканини — льон, бавовна. Сільські орнаменти дозволять надати особливий колорит інтер’єру в стилі Прованс.  Що стосується декору і вибору аксесуарів, то тут акцент також робиться на сільський затишок.     Які аксесуари можуть використовуватися для створення дизайну інтер’єру в стилі Прованс — бра, подушки, шкатулки, світильники, вази, статуетки.

Всі ці предмети декору дозволять створити індивідуальний колорит приміщення.    

Дуже важливо не перевантажувати приміщення зайвими деталями і предметами — це стосується як предметів декору, так і меблів. Дуже важливо залишити відчуття легкого і просторого приміщення.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине