Пятница, 29 марта, 2024
ГлавнаяДачаЛьвів'янка вирощує найбільш популярні у ландшафтному дизайні рослини

Львів’янка вирощує найбільш популярні у ландшафтному дизайні рослини

Мирослава Береська з м. Самбір Львівської області всього за два останні роки перетворила свою садибу на квітковий рай.

Звісно, найулюбленіші рослини – декоративні: бегонія, пеларгонія, катарантус, сурфінія, хризантема, діхондра, бальзамін, геліхрізум, еуфорбія, традесканція, алісум, фуксія, бакопа, жоржини, агератум та інші. Проте знайшли своє місце на ділянці і ягідні культури.

Найсмачніша полуниця

Особливо подобається господині вирощувати полуницю. Одним із найкращих сортів Мирослава вважає Аліну. Ця ремонтантна полуниця плодоносить з травня і до осінніх заморозків. Вона відмінно підходить і садівникам, які бажають вирощувати полуницю для продажу на ринку, і тим, хто культивує кілька кущиків для себе і своє родини. Плоди великі, мають форму конуса, темно-червоні і зовні, і всередині, солодкі і дуже ароматні.

Полуниця потребує родючих ґрунтів, а ще, аби рослини давали щедрий врожай, їх потрібно оновлювати, тобто пересаджувати хоча б 1 раз на 2-3 роки. Гарними попередниками для полуниці є редис, горох, цибуля, буряк, квасоля і морква.

Висаджувати саджанці господиня радить або у серпні, коли починає спадати спека, або навесні. Якщо на ділянці ґрунт бідний, то потрібно його підживити. Також варто вибирати тільки добре освітлені ділянки. Під час висадки саджанців в ґрунт необхідно дотримуватися відстані в 40-50 см між кущами, а міжряддя повинні бути не менше 60 см. Потрібно пам’ятати, що полуниця Аліна повинна рости на вузьких грядках. З метою захисту рослин від слимаків, між рядами полуниці можна висадити часник у якості відлякувача.

Аліна, як і будь-яка полуниця має певні вимоги до догляду. Якщо у вашій місцевості влітку спостерігаються аномально високі температури, то грядки бажано замульчувати. Також полуниці потрібен постійний полив. Пошкоджені і жовті листочки бажано відразу видаляти, аби рослина не витрачала на них свої сили.

Ампельні хризантеми

Цьогоріч Мирослава Береська експериментувала з ампельними хризантемами. Це справжня знахідка для тих, у кого, наприклад, немає присадибної ділянки або дачі, а хризантеми хочеться вирощувати.

Вони стануть гарною прикрасою балкону, лоджії або тераси. Їх можна висаджувати не лише у горщики, а й у відкритий ґрунт. Проте саме горшкове вирощування і зручніше, і красивіше. В горщик можна висадити кілька різних сортів з різним забарвленням квіток. Грунт можна використовувати будь-який, аби він був родючим, проте Мирослава віддає перевагу покупному, де є усі необхідні мікроелементи.

Розмножує такі хризантеми господиня за допомогою живцювання.

Усі рослини, що прикрашають садибу пані Мирослави створюють квітучий ансамбль, який вдало доповнюють різноманітні елементи декору: плетені корзини, горщики з ротангу, камінці, керамічні фігурки, світильники. Адже господиня окрім вирощування квітів ще й займається ландшафтним дизайном.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виростити кабачки з ранньої весни і до пізньої осені.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине