Вівторок, 19 Серпня, 2025
ГоловнаНовиниЇх варто їсти щодня: сім сирів, які приносять найбільше користі

Їх варто їсти щодня: сім сирів, які приносять найбільше користі

Этот материал также доступен на русском языке
Твердий, м’який чи кисломолочний? Кожен вид сиру має свої переваги, але є сорти, які вважають найкориснішими для організму.

Ключові тези:

  • Сир джерело кальцію, фосфору, вітамінів A, B12, D, пробіотиків і біотину, тому його варто включати у раціон для підтримки здоров’я.

  • Найкориснішими дієтологи називають кисломолочний сир, рикоту, моцарелу, фету та тверді сири — пармезан, чеддер і швейцарський.

  • Сир слід вживати помірно й поєднувати з овочами чи фруктами, щоб отримати максимальну користь.

Сири є багатим джерелом вітамінів та мікроелементів, необхідних для підтримання здоров’я. Вживаючи цей продукт, ви поповнюєте організм кальцієм, фосфором, вітамінами А, B12, D, пробіотиками та біотином. Тож обов’язково введіть сири у свій раціон, якщо ще не зробили цього. Якщо ж не знаєте, який різновид сиру обрати, прислухайтесь до порад дієтологів.

Сертифіковані американські дієтологині Ванесса Ріссетто й Наталі Ріццо для видання Today склали рейтинг найкорисніших сирів.

Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.

Які сири є найкориснішими

  1. Найкориснішим вважається звичайний кисломолочний сир. У ньому менше насичених жирів і більше білка, ніж у більшості інших сирів. 100 г кисломолочного сиру містить 100 мг кальцію, що становить 10% добової норми для дорослої людини.
  2. Рикота і моцарела. Ці сири виготовляють зі знежиреного молока, тому вони містять менше насичених жирів і загалом корисніші. Крім того, рикота містить менше натрію, ніж інші мири.
  3. Фета. Як наголошують дієтологині, цей сир містить низький вміст жиру, а також дуже смачний та ароматний.
  4. Тверді сири: пармезан, чедер і швейцарський. Ці три види сиру дієтологи виділяють як однаково корисні та з низьким вмістом лактози. Вони підійдуть для людей, які чутливі до неї.

Попри явну користь сиру, не варто забувати, що він корисний лише в помірній кількості. Окрім цього, для більшої ефективності його варто вживати з клітковиною – овочами чи фруктами.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті