Ключові тези:
-
Сир – джерело кальцію, фосфору, вітамінів A, B12, D, пробіотиків і біотину, тому його варто включати у раціон для підтримки здоров’я.
-
Найкориснішими дієтологи називають кисломолочний сир, рикоту, моцарелу, фету та тверді сири — пармезан, чеддер і швейцарський.
-
Сир слід вживати помірно й поєднувати з овочами чи фруктами, щоб отримати максимальну користь.
Сири є багатим джерелом вітамінів та мікроелементів, необхідних для підтримання здоров’я. Вживаючи цей продукт, ви поповнюєте організм кальцієм, фосфором, вітамінами А, B12, D, пробіотиками та біотином. Тож обов’язково введіть сири у свій раціон, якщо ще не зробили цього. Якщо ж не знаєте, який різновид сиру обрати, прислухайтесь до порад дієтологів.
Сертифіковані американські дієтологині Ванесса Ріссетто й Наталі Ріццо для видання Today склали рейтинг найкорисніших сирів.
Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.
Які сири є найкориснішими
- Найкориснішим вважається звичайний кисломолочний сир. У ньому менше насичених жирів і більше білка, ніж у більшості інших сирів. 100 г кисломолочного сиру містить 100 мг кальцію, що становить 10% добової норми для дорослої людини.
- Рикота і моцарела. Ці сири виготовляють зі знежиреного молока, тому вони містять менше насичених жирів і загалом корисніші. Крім того, рикота містить менше натрію, ніж інші мири.
- Фета. Як наголошують дієтологині, цей сир містить низький вміст жиру, а також дуже смачний та ароматний.
- Тверді сири: пармезан, чедер і швейцарський. Ці три види сиру дієтологи виділяють як однаково корисні та з низьким вмістом лактози. Вони підійдуть для людей, які чутливі до неї.
Попри явну користь сиру, не варто забувати, що він корисний лише в помірній кількості. Окрім цього, для більшої ефективності його варто вживати з клітковиною – овочами чи фруктами.
Вас також можуть зацікавити новини: