П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниПорошок, капсули або гель: ось що експерти радять вибирати для якісного прання

Порошок, капсули або гель: ось що експерти радять вибирати для якісного прання

Этот материал также доступен на русском языке
Без сумніву, порошок – найпоширеніший пральний засіб. Але чому не всі господині довіряють гелю чи капсулам для прання? Це данина традиції чи недостатня поінформованість про широкий асортимент пральних засобів? Який з них краще впорається з плямами, а який більше підходить для повсякденного прання? Ми знайшли відповіді на ці запитання.

Пральний порошок

Завдяки сухій сипучій формі пральний порошок має досить великий термін придатності. Тож для господинь, які закуповують засоби для дому з запасом – це відмінний вибір. Гелі та капсули можуть зіпсуватися швидше. Порошки виробляються у дуже широкому асортименті, тож можна обрати у доступній для себе ціновій категорії. На відміну від капсул, порошок зручно дозувати. Особливо, якщо є потреба випрати одну невелику річ.

Читайте також: Скільки порошку потрібно насипати при пранні, щоб речі добре відпралися

Виробники додають у пральний порошок різноманітні складники, які допомагають успішно боротися з плямами, іноді навіть складними та застарілими.

Водночас у холодній воді порошок може погано розчинятися. Його залишки іноді можна помітити на випраному та навіть висушеному одязі. Наприклад, під час прання тюлю таке трапляється досить часто.

Гель для прання

Цей засіб може стати відмінним замінником пральному порошку. Він найкраще підходить для прання делікатних тканин. Також при пранні у прохолодній воді немає ризику, що засіб не розчиниться. Він краще виполіскується з тканини, тому підходить для людей, які страждають на алергію на пральні засоби. З дозуванням гелю також не виникає труднощів.

Капсули для прання

Дуже прості у використанні. Не потребують вимірювання. Просто берете капсулу і поміщаєте її у барабан пральної машини. Вона вже містить і пральний засіб, і плямовивідник, і кондиціонер.

Читайте також: Обов’язково додайте ложку цієї речовини під час прання і речі будуть, як нові

Серед мінусів якісних капсул перевірених виробників – їхня ціна. Зазвичай, капсули значно дорожчі за порошок і навіть гель, якщо перерахувати вартість з розрахунку на одне прання.

Що вибрати порошок, капусули для прання або гель

Вибір прального засобу – відповідальна справа. Зважте на температуру, з якою перете, а також подумайте, речі з яких тканин потребуватимуть прання. Потім зважте на бюджет, який готові виділити на придбання прального засобу, і обирайте.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні