Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЧи можна їсти шоколад, на якому з'явився білий наліт – ось що...

Чи можна їсти шоколад, на якому з’явився білий наліт – ось що має знати кожен

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді відкривши коробку шоколадних цукерок або знявши обгортку з шоколадки, ми помічаємо білий наліт на продукті. Що це таке? Чи безпечно їсти такий шоколад? Чи смачний він буде? Чому виникає такий наліт? Прочитавши цю публікацію, ви більше не ставитимете таких питань і точно знатимете, чи варто викидати шоколад з білим нальотом.

Як виникає білий наліт на шоколаді

Зміна кольору поверхні шоколадних виробів може мати різну причину. Найчастіше походження білого нальоту є жировим або цукровим.

Раніше ми розповідали, при яких захворюваннях не можна їсти шоколад.

Жировий наліт виникає, коли какао-масло виступає на поверхню через нагрівання, вплив світла або недотримання технології зберігання. Какао-масло — це жир, який має білувато-жовтий колір, тверду та ламку консистенцію при кімнатній температурі. Тому й виникає специфічний білий наліт.

Цукровий наліт з’являється, коли шоколад потрапляє у вологе середовище. У таких умовах поверхня виробу набуває зернистості, шорсткості.

Чи можна шоколад з білим нальотом

Якщо термін придатності в нормі, а шоколадні вироби не деформовані, то при незначній кількості білого нальоту їсти їх цілком безпечно. Щодо смакових якостей виникають певні проблеми. Через поділ компонентів шоколад може втрачати свій оригінальний смак.

Читайте також: дуже смачний шоколадний торт без випічки: обов’язково спробуйте цей рецепт

Часто такі вироби не тануть у роті, а дають відчуття крейди під зубами.

Проте навіть такі вироби можна використовувати. Наприклад, можна приготувати шоколадну помадку, якщо розтопити плитку у мікрохвильовці. Або використати побілілі шматочки у якості шоколадної крихти для випічки

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні