На думку фахівців, чорний чай можна заварювати водою, яка має температуру 90-95°С. Оптимальною температурою для заварювання зеленого чаю є 70-80°С. Якщо у такий напій додати мед чи лимон, користь від них відразу зникне.
Раніше ми розповідали, який чай не можна пити.
Чи можна додавати мед у чай
Представниця сімейної пасіки з Хмельниччини радить зберігати мед за температури не вище 20°С. Адже при нагріві меду до температури 35-40°С – відбувається повне розкладання вітамінів, а при температурі 50°С мед втрачає бактерицидні властивості і аромат. При 60°С у цього продукту зникнуть ферменти. А при нагріванні до 80°С будуть руйнуватися цукри і почне утворюватися канцерогенна речовина – оксиметилфурфурол, який може провокувати розвиток пухлин.
Отже, якщо вам подобається чай з медом, додайте підсолоджувач, коли температура напою зменшиться до 35°С і нижче.
Як чай впливає на лимон та вітаміни, які в ньому містяться
Лимон містить сполуки, які здатні вберегти від серцево-судинних захворювань, а також хвороб сечовивідної і травної системи, онкології. Вітамін С, яким багатий лимон, прискорює загоєння ран, а також бере участь у формуванні імунного захисту. Через це, а також через відмінні смакові якості, цей продукт є класичним додатком до чаю.
Однак останні дослідження свідчать, що вітамін С починає руйнуватися при нагріванні до 60°С. Отже, коли ми кладемо шматок лимону в гарячий чай, аскорбінової кислоти наш організм не отримає. Врахуйте це, коли готуватимете напій, від якого чекаєте не тільки смаку, а й користі.
Вам також будуть цікаві новини:
Що корисніше чай або кава – дієтологи та медики назвали незаперечні факти: ви будете здивовані
Простіше, але дорожче: які податки готує уряд для мільйонів українців (відео)