По-перше, тонка кишка поглинає поживні речовини з їжі, а товста – виводить залишки з організму. По-друге, кишківник має величезний вплив на імунітет, адже близько 70% клітин імунної системи знаходиться саме у ньому. По-третє, цей орган впливає на настрій, емоційний стан та навіть ризик розвитку депресії.
Тому догляд за кишківником є дуже важливим аспектом здоров’я. Лікарі радять дотримуватися збалансованого харчування та пити достатню кількість води.
Раніше ми розповідали, який чай не можна пити.
Імбірний чай сприяє роботі кишківника
Чаєм, який найкраще сприяє здоров’ю та коректній роботі кишечника, дієтологи називають імбирний.
Так, дієтолог Крістал Ороско запевняє, що імбирний чай допоможе подолати проблеми з травленням. Він показаний при частих болях у животі, здутті та нудоті. Імбирний чай блокує серотонінові рецептори в кишечнику, які викликають блювотний рефлекс.
Як приготувати імбирний чай
- Імбір потрібно очистити від шкірки і натерти на середній тертці.
- Сировину покласти в каструлю та залити водою. Довести до кипіння та варити на мінімальному вогні 10 хвилин.
- За бажанням додати кілька скибочок лимона і трохи цукру.
- Коли чай охолоне до кімнатної температури, можна замінювати цукор медом.