Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниПереведення годинників не буде: у Верховній Раді попередили українців про зміни

Переведення годинників не буде: у Верховній Раді попередили українців про зміни

Этот материал также доступен на русском языке
У парламенті хочуть скасувати переведення годинника на зимовий час і навпаки. Відповідний законопроєкт готують до розгляду в другому читанні.

Верховна Рада України розгляне в другому читанні законопроєкт про скасування переведення годинників.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

Раніше ми розповідали, коли в Україні скоротять кількість відключень світла.

Законопроєкт про скасування переведення годинників №4201 “Про обчислення часу в Україні” народні депутати розглянуть у другому читанні вже на найближчому пленарному тижні.

Як повідомили у пресслужбі апарату Верховної Ради, проєкт відповідного закону розглянули на засіданні комітету сьогодні, 12 липня, внаслідок чого члени комітету ухвалили рішення рекомендувати Раді за підсумками розгляду у другому читанні ухвалити його загалом як закон.

Однак, навіть якщо народні депутати підтримають законопроєкт, ще одне переведення годинника буде, оскільки в тексті сказано, що “київський час – це час годинної зони, в якій розташована столиця України – місто Київ, яке відповідає другому часовому поясу в національній шкалі координованого часу України. UTC (UA)+2”. Це відповідає зимовому часу, а зараз українці живуть за літнім часом.

Навіщо скасовувати переведення годинника

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що скасування переходу з літнього часу на зимовий і навпаки направлений на захист здоров’я населення.

Як вважають багато вчених і лікарів, щорічне переведення годинників є причиною погіршення стану здоров’я людей у ​​період адаптації до “літнього” та “зимового” часу. Це призводить до зміни біологічних ритмів, що негативно відбивається на загальному фізіологічному та психологічному стані, зокрема може призвести до захворювань серцево-судинної чи імунної систем.

Крім того, вже доведено, що переведення годинника жодним чином не допомагає енергоощадженню.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсійний фонд надає нові види допомоги українцям: хто може отримати виплати

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме паливо з 1 вересня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні