Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 9 липня — чому цього дня категорично не...

Свята та народні прикмети 9 липня — чому цього дня категорично не можна брати гроші у борг

Этот материал также доступен на русском языке
9 липня в Україні святкують Міжнародний день знищення стрілецької зброї, День цукрового печива. Християни вшановують пам'ять священномученика Панкратія, єпископа Таврійського. Іменини відзначають Олександр, Андрій, Іван, Кирило, Михайло, Панкрат, Федір.

9 липня – яке свято відзначають в Україні

9 липня в Україні відзначають Міжнародний день знищення стрілецької зброї. Він був заснований ООН у 2001 році. Тоді країни-члени ООН підписали план боротьби зі стрілецькою зброєю — її незаконним виробництвом, передачею, обігом, надмірним накопиченням та неконтрольованим поширенням, що підриває безпеку.

У США 9 липня святкують День цукрового печива – однієї з найпопулярніших у світі випічок. Вважається, що цукрове печиво у США створили німецькі поселенці-протестанти в середині 1700-х років у Назареті, штат Пенсільванія. З того часу воно стало дуже популярним. У День цукрового печива проводять різні майстер-класи з його приготування, а також просто печуть його вдома.

9 липня – яке церковне свято 2024

9 липня 2024 року християни вшановують пам’ять священномученика Панкратія, єпископа Таврійського. Він народився в Антіохії за життя Ісуса Христа. Почувши про благовістя Христа, отець Панкратія вирушив разом з ним до Єрусалиму. Панкратія вразила чудеса, творені Ісусом Христом, і він увірував, що це Син Божий.

Панкратій зблизився з апостолами, особливо з Петром. Після Вознесіння Спасителя один з апостолів прийшов до Антіохії і хрестив батьків Панкратія та весь їхній дім. Після смерті батьків Панкратій залишив свій маєток, подався в Понтійські гори і почав жити в печері.

Одного разу апостол Петро, ​​проходячи тими місцями, забрав Панкратія з собою в Антіохію, а потім у Кілікію, де знаходився святий апостол Павло. Апостоли висвятили Панкратія на єпископа сицилійського міста Тавроменії. Панкратій побудував храм і поклав життя на просвітництво народу та навернення його в християнство. Загинув від рук язичником, які закидали його камінням. Мощі священномученика Панкратія лежать у Римі.

9 липня – що не можна сьогодні робити

9 липня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • відмовляти у допомозі нужденним — опинитесь у такій ситуації;
  • брати гроші в борг — інакше самі опинитеся в боржниках;
  • починати нову справу — вона буде невдалою;
  • важко працювати.

9 липня – що заведено робити цього дня

У народі 9 липня було заведено збирати огірки. Існувала традиція: треба було зірвати перший огірок у секреті від інших членів сім’ї та закопати його у прихованому місці на городі. Вважалося, що це привабить удачу та сприятиме гарному врожаю наступного року.

Також у цей день заведено збирати ягоди — вважається, що в такому разі вони особливо корисні.

Згідно з місячним посівним календарем, 9 липня 2024 року — сприятливий день для пересадки у відкритий ґрунт розсади, посадки плодових дерев та квітів на клумбі та підвіконні, посіву зернових культур, догляду за виноградом, ягідними чагарниками та трояндами, внесення підгодівель та поливів рослин. Не рекомендується застосовувати пестициди та отрутохімікати.

9 липня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • не видно зірок уночі — погода скоро зіпсується;
  • весь день голосно співають дрозди та зяблики — до теплої погоди;
  • багато ягід у лісі — до холодної зими;
  • гроза — до великого врожаю горіхів;
  • дощ уранці — до сонячної погоди;
  • темний місяць — на дощову погоду.

9 липня — хто відзначає іменини сьогодні

Іменини у цей день за новим церковним календарем відзначають Олександр, Андрій, Іван, Кирило, Михайло, Панкрат, Федір.

Вас також можуть зацікавити новини:

В Україні проведуть нову пенсійну реформу: що може змінитися

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні