Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 19 червня – чому цього дня не можна...

Свята та народні прикмети 19 червня – чому цього дня не можна звільнятися чи переїжджати

Этот материал также доступен на русском языке
19 червня в Україні святкують Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством в умовах конфлікту День фермера і Всесвітній день прогулянки. Цього дня вшановують пам'ять святого апостола Юду, брата Господнього плоті. Іменини відзначають Олександр, Олексій, Іван, Микита, Тимофій.

19 червня – яке свято відзначають в Україні

19 червня в Україні відзначають Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством в умовах конфлікту. Він був заснований ООН у 2015 році та покликаний підвищити рівень обізнаності щодо необхідності викорінення сексуального насильства.

Зараз у світі одночасно відбувається найбільша кількість конфліктів з часів Другої світової війни. Внаслідок цього виникає серйозна загроза безпеці цивільних осіб, у тому числі вразливих груп, таких як жертви сексуального насильства.

Термін “сексуальне насильство в умовах конфлікту” охоплює зґвалтування, сексуальне рабство, примусову проституцію, примусову вагітність, примусові аборти, примусову стерилізацію, насильницькі шлюби та будь-які інші порівняні за ступенем тяжкості форми сексуального насильства щодо жінок, чоловіків, дівчат. чи непряме ставлення до конфлікту. Термін також включає торгівлю людьми в умовах конфлікту з метою сексуального насильства чи експлуатації.

Також 19 червня в Україні відзначають День фермера. Він був заснований у 2020 році та покликаний пожертвувати важливість фермерських господарств для розвитку сільського господарства України, а також їхній внесок у вирішення питань продовольчої безпеки держави й світу.

19 червня також відзначають Міжнародний день прогулянки. Він покликаний наголосити на важливості здійснення прогулянок на свіжому повітрі для зміцнення фізичного здоров’я, а також як способу відпочинку та зняття стресу. За однією з версій, свято було засновано в 1970-х роках в американському штаті Мічиган з метою протиставити прогулянки популярному тоді бігу підтюпцем — таким чином засновник свята У. Т. Рабе хотів наголосити на необхідності уповільнення в і без того стрімкому темпі життя.

19 червня – яке церковне свято 2024

19 червня 2024 року християни вшановують пам’ять святого апостола Юди, брата Господнього за тілом. Він святого апостола Юди, брата Господнього за тілом. Він був народжений у Назареті від праведного Йосипа, з яким потім була заручена Пречиста Діва Марія. З точністю невідомо, ким була мати Юди. На думку деяких, це була Саломея – дочка Аггея, сина Варахіїна, брата святого Захарії, отця святого пророка та предтечі Господнього Івана.

Юда був братом святого апостола Якова Праведного, тому називався Юдою Яковлєвим, тобто братом апостола Якова. Таке ім’я прийняв тому, що вважав себе негідним називатися братом Господнім за тілом, оскільки згрішив перед Господом маловір’ям та небратолюбством (не захотів, щоб Йосип приділив землю Ісусові, оскільки той був народжений від іншої матері).

Апостола Юду також називали Фаддеєм, тобто “тим, хто хвалить”, оскільки він прославляв і сповідав Христа Бога і сповістив Євангеліє багатьом народам. За однією з версій, Юда вважається автором однієї з книг Нового Заповіту – Послання Юди. Він ставиться після послань Павла і передує Книзі Одкровення і вважається християнами канонічним.

Загинув Юда від рук язичницьких жерців, коли провідував в Араратських країнах, — вони схопили його і, після різних мук, повісили на хресті та пронизали стрілами.

19 червня – що не можна сьогодні робити

19 червня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • давати гроші в борг — до негараздів;
  • відмовляти тим, хто потребує допомоги;
  • звільнятися чи переїжджати — на новому місці нічого хорошого не чекає;
  • подружній парі не можна одночасно працювати на городі — до сварки.

19 червня – що заведено робити цього дня

Вважається, що день треба присвятити роботі в будинку та на городі – це привабить удачу та благополуччя.

Згідно з місячним посівним календарем, 19 червня 2024 року — вкрай вдалий день для посадки будь-яких рослин, особливо бобових, винограду, клематису та жимолості, вічнозелених рослин та живоплоту. У саду рекомендується провести обприскування дерев та кущів, обрізку крон, заготівлю живців, замульчування пристовбурових кіл, заготівлю живців.

19 червня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • на світанку немає роси — до зливи;
  • низько літають птахи — до дощу;
  • увечері з’явилася веселка — на хорошу погоду;
  • бджоли сонні та неактивні — до похолодання;
  • бджоли агресивні та злі — до посухи.

19 червня — хто відзначає іменини сьогодні

Іменини у цей день за новим церковним календарем відзначають Олександр, Олексій, Іван, Микита, Тимофій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Маленькі пенсії планували збільшити, але все пішло не так: що сталося і що буде

Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні