Статті

Топ-9 помилок при купівлі вживаних авто

У цій статті ми розповімо топ-9 помилок, при купівлі вживаного автомобіля, які роблять покупці. Отже, не варто:

Здійснювати угоду самостійно

Скористайтеся послугою автопідбір або знайдіть автомобільного фахівця. Він легко виявить проблеми в авто та не заплутається з перевіркою юридичної чистоти автомобіля. Послуги такого експерта коштують грошей, але так ви позбавите себе зайвих витрат і неприємностей у майбутньому.

Купити або продати старий автомобіль в Україні можна, наприклад, за допомогою сервісу «Автопарк». Це найбільший сервіс у країні, що працює з 2008 року за напрямами купівлі, продажу та обміну автомобілів. Докладніше про роботу сервісу можна дізнатися за посиланням https://autopark.ua/

Сліпо довіряти продавцеві

Не довіряйте словам продавця та все ретельно перевіряйте. Він може приховувати реальні проблеми автомобіля та видавати їх за незначні. Або зовсім не згадуючи про них.

Усі домовленості фіксуйте письмово, зберігайте листування, і обов’язково перевіряйте автомобіль та документи перед покупкою.

Купувати авто з обмеженнями

Обов’язково перевіряйте юридичну чистоту автомобіля перед покупкою. Дивіться бази даних на наявність застав, арештів або інших обмежень. Використовуйте державні онлайн-сервіси для перевірки штрафів та боргів.

Не перевіряти історію автомобіля

Не можна довіряти словам продавця та оцінювати авто на його зовнішній вигляд. На вас може чекати битий автомобіль після ДТП, скручений пробіг або арешт, що діє.

Завжди перевіряйте автомобіль за VIN-кодом за допомогою онлайн-сервісів, а також просіть у продавця всі документи, що підтверджують обслуговування автомобіля.

Поспішати та не вивчати ринок

Не варто поспішати й брати перший варіант, що сподобався. Ви ризикуєте переплатити або купити автомобіль із найгіршими характеристиками. На ринку може бути безліч інших, вигідніших пропозицій.

Досліджуйте ринок, вивчіть пропозиції на кількох майданчиках, питайте по знайомих. Один із таких майданчиків — сервіс «Автопарк». Тут тисячі актуальних пропозицій на будь-який смак та колір. Докладніше за посиланням https://autopark.ua/buy

Не проводити технічний огляд у спеціаліста

Перед покупкою автомобіль обов’язково потрібно відвезти на незалежне СТО для огляду спеціалістом сервісу. Зовні машина може здаватися справною, але приховані дефекти виявляться пізніше і призведуть до витрат на ремонт.

Не перевірити кузов на іржі та пошкодження

Під час огляду автомобіля ретельно перевіряйте кузов. Огляньте дверні отвори, крила, пороги та днище на наявність іржі та слідів перефарбування. Використовуйте товщиномір для виявлення прихованих ремонтних робіт. В іншому випадку ви ризикуєте купити авто з корозією, що вимагає дорогого відновлення.

Нехтувати тест-драйвом

Завжди вимагайте провести тест-драйв. Під час поїздки зверніть увагу на сторонні шуми, роботу двигуна, коробки передач, гальма та підвіски. Так ви зможете виявити проблеми, які не видно на стоянці.

Ігнорувати вартість майбутніх ремонтів

Купівля вживаного автомобіля без урахування вартості його майбутнього обслуговування та ремонту може призвести до значних витрат. Навіть якщо машина здається дешевою, запчастини та обслуговування можуть виявитися дорогими.

Перед покупкою вивчіть, скільки коштують запчастини та обслуговування для вибраної моделі автомобіля. Дізнайтеся, наскільки часто ця модель потребує ремонту та яка вартість типових поломок.


*на правах реклами

Метки: авто автомобиль покупка проверка

Новое на сайте

  • Новини

В Україні змінилися правила надання допомоги для ВПО – як не втратити гроші

Держава продовжить підтримувати виплатами більш ніж 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Водночас продовжуватимуть більш цільові…

05/10/2024 15:44
  • Новини

Як правильно збирати врожай у жовтні, – корисні поради садівників

Жовтень — це перехідний місяць між літом і зимою. У цей період ще триває збір…

05/10/2024 13:46
  • Новини

Ця страва подарує вам незабутні відчуття: смак курки переплітається з неймовірним секретним соусом

Осінь - не привід сумувати! Це прекрасна можливість приготувати безліч смачних страв з простих осінніх…

05/10/2024 12:22
  • Статті

Терапевт на Троєщині: де знайти та як записатися на консультацію?

Дуже часто через погіршення самопочуття ми намагаємося самостійно розібратися з тим, що саме болить та…

05/10/2024 11:59
  • Новини

Українців запрошують зареєструватися на нову грошову допомогу – як подати заявку

Благодійний фонд «Право на захист» має потужні позиції у сфері захисту прав ВПО, постраждалих від…

05/10/2024 11:31
  • Новини

Коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон 2024-2025 та які тарифи чекають на споживачів

Опалювальний сезон в Україні зазвичай починається в середині жовтня, десь приблизно 15 – 16 числа.…

05/10/2024 10:48