Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниНововведення від Пенсійного фонду: тепер пенсію можна оформити, не виходячи з дому

Нововведення від Пенсійного фонду: тепер пенсію можна оформити, не виходячи з дому

Этот материал также доступен на русском языке
Цифровізація соціальних послуг сьогодні надає майбутнім пенсіонерам можливість подавати заяви на отримання пенсії через веб-портал Пенсійного фонду України.

Раніше ми писали, чи будуть в Україні ще підвищувати пенсії до кінця 2024 року.

Оформити пенсію в Україні можна через веб-портал Пенсійного фонду (ПФУ) за допомогою програми Дія та Дія.Підпис, що дозволяє заощадити час та уникнути візиту до сервісного центру. Для цього необхідно авторизуватися на порталі, заповнивши електронну заяву та завантажити скан-копії документів.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України.

Цифровізація соціальних послуг дає змогу майбутнім пенсіонерам подавати заяви на отримання пенсії через Інтернет. Раніше для входу в особистий кабінет на порталі ПФУ був потрібний кваліфікований електронний підпис (КЕП), але тепер доступ можливий через Дія.Підпис, що спрощує процес.

Щоб оформити пенсію онлайн, потрібен смартфон із додатком Дія та активований Дія.Підпис. Слід підготувати відскановані документи: вони мають бути кольоровими, чіткими, у форматі JPG або PDF з розміром файлу до 1 мегабайта.

Для подання заяви необхідно увійти на портал ПФУ, авторизуватися через Дія.Підпис, вибрати вид пенсії, заповнити анкету, додати скан-копії документів та надіслати заяву за допомогою Дія.Підпис. Статус заяви можна відстежувати у розділі “Мої звернення” на порталі ПФУ.

Вас також можуть зацікавити новини:

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні