Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким пенсіонерам виплатять до 3100 гривень: як отримати гроші

Деяким пенсіонерам виплатять до 3100 гривень: як отримати гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Уже в серпні разом з пенсією деякі пенсіонери отримають додаткові виплати. У Пенсійному фонді пояснили, з чим це пов'язано та хто скільки отримає.

До Дня Незалежності ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, а також громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, нададуть додаткові виплати.

Про це нагадують у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Раніше ми розповідали, як на законних засадах обмежують пенсійні виплати.

Такі виплати передбачені Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

Щорічні одноразові виплати будуть здійснювати таким же способом, що й минулого року:

  • пенсіонери, які мають право на такі виплати, отримають їх у серпні разом із пенсією – додатково звертатися нікуди не потрібно;
  • ветеранам війни, які проходять службу або працюють та не є пенсіонерами, отримають виплати через небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де проходять службу/працюють, на підставі поданих заявок;
  • якщо людина має право на таку виплату, але не є пенсіонером та не проходить службу/не працює, їй потрібно подати до Пенсійного фонду України заяву довільної форми для отримання виплат, вказавши поточний рахунок в уповноваженому банку.

Розмір виплат залежить від статусу отримувача й становить від 450 до 3100 гривень:

  • 450 гривень передбачено для учасників війни, колишніх в’язнів концтаборів та гетто, а також осіб, які примусово вивезені на роботи.
  • 650 гривень – для членів сімей загиблих ветеранів війни та деяких інших категорій.
  • 1000 гривень – для учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та колишніх неповнолітніх в’язнів концтаборів.
  • 2700 гривень – особи з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи.
  • 2900 гривень – особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи.
  • 3100 гривень отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також особи з інвалідністю внаслідок війни І групи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Деяким пенсіонерам можуть зрізати пенсії на 20%: кого позбавлять виплат

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні