Неділя, 30 Червня, 2024
ГоловнаНовиниМаксимальна пенсія у 2024 році: який розмір та хто її отримує

Максимальна пенсія у 2024 році: який розмір та хто її отримує

Этот материал также доступен на русском языке
Хто має право на максимальну пенсію в Україні та який її розмір у 2024 році.

Максимальний розмір пенсії в Україні обмежений та не може перевищувати десять прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність. Це передбачено Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Про це нагадали у Пенсійному фонді України.

Раніше ми розповідали, як отримати десять окладів при виході на пенсію.

Максимальна пенсія у 2024 році

Розмір прожиткового мінімуму в Україні змінився із 1 січня 2024 року. Прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність, сьогодні становить 2361 гривню. Таким чином, максимальний розмір пенсії на сьогодні — 23 610 гривень. Варто також зазначити, що згідно із законодавством, це остаточний розмір пенсії, тобто з урахуванням усіх можливих надбавок, доплат, підвищення та цільової допомоги. Не враховуються лише доплати до надбавок до окремих категорій осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Хто отримує максимальні пенсії в Україні

Розмір пенсії залежить від кількості страхового стажу та сплачених страхових внесків. Тому високу пенсію можна отримати за наявності повного стажу та високої зарплати протягом трудової діяльності. Максимальні розміри пенсії виплачуються зазвичай суддям, прокурорам, деяким державним службовцям, народним депутатам України.

Додамо, що за даними Пенсійного фонду України станом на 1 квітня 2024 року, середній розмір пенсії в Україні — 5743,27 гривні. Пенсію понад 10 тисяч гривень отримує лише 12,06 % пенсіонерів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсії в Україні: це потрібно знати пенсіонерам, які одержують виплати через банк

Обмеження переказів із картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні