Середа, 3 Липня, 2024
ГоловнаНовиниЗ грошима доведеться попрощатися: пенсіонерам дали лише три місяці, щоб оформити виплати

З грошима доведеться попрощатися: пенсіонерам дали лише три місяці, щоб оформити виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен пенсіонер з нетерпінням чекає на отримання пенсії, але через найменшу помилку можна втратити частину виплат, пенсіонерам дають три місяці, щоб зібрати необхідні документи.

«24 вересня 2023 року мені виповнилося 60 років. Хотіла подати документи, але представник сервісного центру, переглянувши мою трудову книжку, повідомила, що для підтвердження стажу мені потрібно надати довідку для підтвердження стажу з 1984 по 1990 роки. Щоб дістати цю довідку, мені потрібен мінімум місяць. З якого числа мені буде призначено пенсію?» – запитала українка.

У Пенсійному фонді відповіли, що звернення за призначенням пенсії може проводитися будь-коли після виникнення права на пенсію.

Раніше ми розповідали, скільки пенсіонерів в Україні одержують пенсію нижче 3000 гривень.

Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку (стаття 45 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”). При цьому днем звернення за призначенням пенсії вважається день ухвалення органом Пенсійного фонду України відповідної заяви з необхідними документами. Таким чином, якщо ви встигнете подати заяву до закінчення трьох місяців після досягнення 60 років (до 24 грудня), пенсію буде призначено з 25 вересня. Якщо ж після 24 вересня, то й пенсію буде призначено пізніше, а це означає, що частину виплат буде втрачено.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні