Знаменита фарширована риба по-одеськи: готуємо улюблену новорічну страву

Этот материал также доступен на русском языке

короп по-одеськи
Знамениту одеську страву можна приготувати без значних зусиль. Головне — знати, як.

Ароматна фарширована риба по-одеськи давно стала символом домашніх свят і родинних застіль. Спробуйте приготувати її за цим рецептом — усі гості будуть у захваті!

Раніше ми розповідали, як приготувати новорічну закуску у вигляді ялинок.

Інгредієнти

  • короп — 1 шт. (близько 3 кг)
  • яйце — 2 шт.
  • цибуля — 2 шт.
  • морква — 2 шт.
  • кефір — 100 г
  • черствий хліб — 4 скибки
  • суміш перців
  • спеції до риби
  • сіль

Для соусу:

  • сметана — 50 г
  • гірчиця — 2 ч. ложки
  • сіль
  • цукор
  • перець
  • зубчик часнику

Приготування

  1. Обробляємо коропа: чистимо від луски, видаляємо зябра, випатровуємо. Підрізаємо основну кістку біля голови та хвоста так, щоб не пошкодити шкіру. Робимо неглибокі надрізи, обережно відокремлюємо шкіру від тушки. Відокремлюємо філе від кістки й перекручуємо його через м’ясорубку.
  2. Черству булку замочуємо в кефірі.
  3. Потім ретельно відтискаємо й додаємо у рибний фарш. Вбиваємо яйця. Чищену цибулю подрібнюємо кубиками, підготовлену моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо на олії цибулю до прозорості, після цього додаємо моркву, солимо, перчимо за смаком і хвилин через п’ять відставляємо сковорідку.
  4. Коли смажені овочі охолонуть, додаємо їх у фарш. Усе солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо й відбиваємо масу.
  5. Наповнюємо нею рибу й зашиваємо нитками.
  6. Фольгою встеляємо деко, трохи збризкуємо її олією та викладаємо рибину нитками донизу.
  7. Готуємо сметанно-гірчичний соус: змішуємо всі інгредієнти. Рясно змащуємо соусом коропа.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?