Отрута чи все абсолютно безпечно: чи можна їсти варене яйце, якщо жовток посірів

Этот материал также доступен на русском языке

сірий жовток
Щоб отримати яйця з бажаною консистенцією білка та жовтка, важливо дотримуватися правильного часу варіння. Що треба знати?

Ключові тези:

  • Яйця варять 3–9 хвилин залежно від бажаної готовності.

  • Посірілий жовток безпечний і з’являється через переварювання.

Чимало людей люблять яйця, зварені в круту, але не всі знають, скільки саме потрібно тримати їх у киплячій воді, щоб яйця вийшли ідеальними. Розповідаємо.

Раніше ми розповідали, як легко очистити варені яйця, щоб шкарлупа сама відійшла.

Скільки потрібно варити яйця

Загалом яйця потрібно варити від 3 до 9 хвилин — залежно від бажаного ступеня готовності:

  • у мішечок (напіврідкий білок і рідкий жовток) — 3 хвилини;
  • некруто (твердий білок і рідкий жовток) — 6 хвилин;
  • круто — 9 хвилин.

Чи безпечно їсти, якщо жовток посірів

Часом після варіння жовток може набути сірого чи зеленого кольору, і багатьох цікавить, чи безпечно вживати таке яйце. Відповідь — так, це абсолютно безпечно. Причиною зміни кольору є тривале варіння: вивільнення сірки може призвести до посіріння жовтка.

Щоб жовток залишався жовтим і яскравим, перед варінням яйця дістаньте яйця заздалегідь з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.

Також не викладайте яйця в каструлі кількома шарами — достатньо одного. Вода має покривати їх на 2-3 сантиметри вище.

Також воду потрібно підсолити.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?