Ключові тези:
-
Цибулю та часник не варто зберігати в холодильнику: для тривалого зберігання їм потрібне сухе, темне й добре провітрюване місце.
-
Правильна тара, хороша циркуляція повітря та попереднє висушування допоможуть зберегти овочі свіжими до весни.
У холодильнику часник і цибуля швидко псуються, тож важливо знати, де правильно зберігати овочі взимку, щоб вони були свіжими до весни. Розповідаємо.
Раніше ми розповідали, які дев’ять продуктів категорично не можна зберігати на нижніх полицях холодильника.
Де можна зберігати цибулю і часник
Часник і цибулю можна зберігати разом.
Щоб овочі не проростали й не псувалися, варто покласти їх у темне, сухе й добре провітрювальне місце. Це може бути:
- підвал;
- комора;
- засклений балкон тощо.
Важливим є і в чому ви зберігаєте часник і цибулю. Експерти радять класти овочі в:
- кошик;
- сітчастий мішок;
- паперовий пакет;
- на просторий стелаж.
Найголовніше забезпечити хорошу циркуляцію повітря.
Тож якщо часник і цибуля лежать на горизонтальній поверхні, між варто залишити вільний простір.
При цьому цибулю варто тримати від інших фруктів і овочів — особливо від яблук, бананів і картоплі.
Як вберегти цибулю та часник від гниття
Перед тривалим зберіганням куплені чи зібрані на власній ділянці цибулю та часник варто висушити. Для цього потрібно на кілька тижнів розкласти їх на тканині та періодично перевертати. При цьому їх не можна:
- мити;
- чистити;
- видаляти стебло.
Чому не можна зберігати цибулю в холодильнику
Експерти не радять тримати цибулю та часник у холодильнику, оскільки там волого і занадто холодно. Крім того, ці овочі легко вбирають аромат інших страв.
У холодильнику можна зберігати цибулю та часник лише очищеними й не більше тижня. При цьому краще їх тримати подалі від інших продуктів.
Джерело: Marta Stewart
Вас також можуть зацікавити новини:









