Ключові тези
- Регулярне прання кухонних рушників при правильній температурі знищує бактерії та продовжує термін їх служби.
- Натуральні засоби, такі як сода, оцет і господарське мило, ефективно очищують рушники без шкоди для тканини.
Раніше ми розповідали про головну помилку прання рушників, яка скорочує термін їх придатності.
Методи прання рушників
- У пральній машині
- Використовуйте гарячу воду. Пральні машини вбивають бактерії гарячою водою, тому для кухонних рушників краще вибрати режим із високою температурою.
- Дотримуйтеся температури. Не періть кольорові рушники при температурі вище 40°С, а махрові – вище 60°С, щоб уникнути линяння тканини.
- Додайте пом’якшувач. Використовуйте пом̛ якшувальні засоби для прання, щоб зберегти м’якість рушників.
- Пом’якшить воду. Додайте до барабану три столові ложки солі, щоб зробити рушники м’якшими, або використовувайте оцет як ополіскувач.
- Замочування у розчинах для прання вручну
- Сода з перекисом водню. Змішайте дві столові ложки перекису водню та дві столові ложки соди з літром теплої води. Замочіть рушники на дві години перед пранням.
- Господарське мило та кальцинована сода. Натріть господарське мило, додайте жменю кальцинованої соди та залийте гарячою водою. Кип’ятіть рушники на повільному вогні близько 20-60 хвилин.
Читайте також:








