Ключові тези:
Інколи знімати шкарлупу з варених яєць буває складно — вона прилипає до яйця і рве білок. Втім, є простий спосіб, який дозволить зробити це швидко і акуратно.
Про нього розповіла легендарна американська шеф-кухарка, телеведуча й авторка кулінарних книжок Джулія Чайлд.
Раніше ми розповідали про всі найкращі способи приготування яєць.
За її словами, цей метод — дуже простий. Він передбачає опущення яєць після варіння в крижану воду на 2 хвилини, а потім повернення їх в окріп лише на 10 секунд. Завдяки такому простому лайфхаку шкаралупа відходить без зусиль і не кришиться.
Як зазначає Чайлд, коротке охолодження “стискає” яйце, відокремлюючи його від шкаралупи, а повторне кип’ятіння розширює саму шкаралупу.
Тож щоб легко зняти шкарлупу з яйця, потрібно:
Джерело: Simply Recipes
Читайте також:
Тимчасовий захист для українців у ЄС продовжено до 2027 року, але пенсіонерам та тим, хто…
Державна програма «3000 кілометрів Україною» дає можливість українцям подорожувати залізницею безкоштовно. Втім, скористатися нею зможуть…
У деяких випадках пенсіонер має право вимагати перевірку і перерахунок виплат. Як це зробити?
Процедура оцифрування трудових книжок дозволяє зарахувати трудовий стаж в електронному форматі та уникнути проблем під…
Святвечір — це не про зручність і не про випадкову зустріч. Це вечір, який чекають…
Тиждень в Україні розпочнеться з туманів і прохолодних ночей. Попри зимовий характер погоди, сильних опадів…