Ключові тези:
- Щоб шкаралупа легко знімалася, після варіння яйця потрібно на 2 хвилини занурити в крижану воду, а потім на 10 секунд повернути в окріп.
- Різка зміна температури відокремлює яйце від шкаралупи, тож білок не рветься.
Інколи знімати шкарлупу з варених яєць буває складно — вона прилипає до яйця і рве білок. Втім, є простий спосіб, який дозволить зробити це швидко і акуратно.
Про нього розповіла легендарна американська шеф-кухарка, телеведуча й авторка кулінарних книжок Джулія Чайлд.
Раніше ми розповідали про всі найкращі способи приготування яєць.
За її словами, цей метод — дуже простий. Він передбачає опущення яєць після варіння в крижану воду на 2 хвилини, а потім повернення їх в окріп лише на 10 секунд. Завдяки такому простому лайфхаку шкаралупа відходить без зусиль і не кришиться.
Як зазначає Чайлд, коротке охолодження “стискає” яйце, відокремлюючи його від шкаралупи, а повторне кип’ятіння розширює саму шкаралупу.
Тож щоб легко зняти шкарлупу з яйця, потрібно:
- Покласти яйця в каструлю і залити холодною водою так, щоб вона покривала їх на 2-3 см.
- Довести до кипіння, зняти з вогню і залишити на 8-12 хвилин (залежно від розміру і бажаного ступеня готовності).
- Готові яйця перекласти у крижану воду на 2 хвилини.
- Опустити у киплячу воду на 10 секунд і вийняти.
- Дати злегка охолонути.
Джерело: Simply Recipes
Читайте також:









