Цей рецепт не потребує складних інгредієнтів чи багато часу, а ще — дозволяє ласувати улюбленою випічкою навіть під час посту!
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший пісний шоколадний торт.
Інгредієнти
- тепла кип’ячена вода — 250 мл
- мед — 2 ст. л.
- цукор — 0,5 склянки
- рафінована олія без запаху — 0,5 склянки
- борошно — 2 склянки
- ванілін — за смаком
- сода — 1 ч. л. (не гасити оцтом)
- сіль — дрібка
- волоські горіхи та чорнослив — за бажанням
Приготування
- У миску виливаємо теплу воду, додаємо мед, цукор, ванілін, дрібку солі й олію. Ретельно перемішуємо.
- Борошно змішуємо з содою і просіюємо в миску з рідкими інгредієнтами. Перемішуємо вінчиком до однорідності (тісто має бути без грудочок, трохи рідшим, ніж для оладок).
- Додаємо чорнослив, попередньо запарений окропом та нарізаний шматочками, і подрібнені горіхи.
- Розливаємо тісто у форми для кексів приблизно на 2/3 висоти. Випікаємо при 200 °C до красивого золотавого кольору близько 20 хвилин.
- Даємо трохи охолонути й посипаємо цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини:








